Bilimsel bir kaynakta bu konu şöyle açıklanır:
Bilim adamları atmosferin birçok katmandan oluştuğunu keşfettiler. Katmanlar, basınçları ve bunları oluşturan gazların bileşimi gibi belirgin fiziksel özelliklerle birbirlerinden farklılaşırlar… Atmosferin Dünya’ya en yakın katmanı “TROPOSFER”dir. Atmosferin toplam kütlesinin %90’ını oluşturur… Troposfer’in üzerindeki katman “STRATOSFER” dir… Stratosfer’de ultraviyole ışınlarının emildiği katmana “OZONOSFER” adı verilir… Stratosfer’in üzerindeki tabakaya ise “MEZOSFER” adı verilir… Mezosfer’in üzerinde “TERMOSFER” yer alır… İyonize olmuş gazlar Termosfer’in içinde “İYONOSFER” adı verilen başka bir katman oluştururlar… Dünya atmosferinin en dış tabakası ise 450 km. den 960 km. ye kadar uzanır. Bu katmana “EKZOSFER” adı verilir.
Bu konuyla ilgili bir diğer önemli mucize de Fussilet Suresi’nin 12. ayetinde geçen “Her bir göğe emrini vahyetti” ifadesinde yer almaktadır. Yani ayette Allah’ın her tabakayı belli bir görevle görevlendirdiği belirtilmektedir. Gerçekten, daha önceki bölümlerde de gördüğümüz gibi, yukarıda saydığımız tabakaların her birinin insanların ve yeryüzündeki tüm canlıların yararı açısından çok hayati görevleri vardır. Yağmurların oluşmasından, zararlı ışınların engellenmesine, radyo dalgalarının yansıtılmasından, gök taşlarının zararsız hale getirilmesine kadar her tabakanın kendine özgü bir işlevi bulunmaktadır.
Örneğin bu görevlerden biri bilimsel bir kaynakta şöyle bildirilmiştir:
Dünya’nın atmosferi 7 katmandan oluşmaktadır. En alttaki tabaka Troposfer’dir. Yağmur, kar ve rüzgar yalnızca Troposfer’de oluşur.
20. yüzyıl teknolojisi olmadan tespit edilmesi hiçbir biçimde mümkün olmayan bu bilgilerin 1400 yüzyıl önce indirilmiş olan Kuran-ı Kerim’de açıkça bildirilmesi ise, çok büyük bir mucizedir.